top of page

Mama tipt; Het puzzelbad

Door: Sanne (hulpmama Mommunity Breda)


Het is vandaag nationale puzzeldag en hoe toepasselijk zou het dan zijn om een verfrissende duik te gaan nemen in het gelijknamige buitenzwembad in Terheijden! Ik, Sanne, ging samen met mijn zoontje Zino (3 jaar) op voorverkenning bij het Puzzelbad. Benieuwd wat wij er van vonden? Lees snel verder.

Het was voor ons de eerste keer in dit zwembad dus we waren erg benieuwd. Het zwembad zelf heeft geen parkeerterrein maar parkeren kan gemakkelijk in de woonwijk. Al was het erg rustig vandaag, op drukke dagen raad ik aan om met de fiets te komen.


Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en konden direct doorlopen. Omkleden kan in verschillende hokjes. Een familiekleedkamer is niet aanwezig. De douches waren prima en de wc’s schoon. Er is echter geen handzeep aanwezig.

Tip: Neem een pak snoetenpoetsers mee voor vieze handjes.

Toen we naar het zwembad liepen viel het oog van mijn zoontje meteen op de regenboog van het spraypark. Dit is een soort waterspeeltuin waar de allerkleinsten zich heerlijk kunnen vermaken met water. Ook fijn voor kindjes die het zwembad nog spannend vinden, want hier kunnen ze echt op een speelse manier met water in aanraking komen.


Het zwembad kent twee peuterbaden. Het ondiepste bad is 0,2 meter tot 0,5 meter. Het wat grotere/diepere peuterbad gaat van 0,5 tot 0,9 meter. Hier is ook een kleine glijbaan aanwezig voor de gedurfde peuters en kleuters!

Voor de wat oudere kinderen is er geen glijbaan aanwezig. Het diepe bad (1.10m - 3.00m) heeft wel een duikplank en je kan basketballen in het water. In totaliteit kent het zwembad dus 3 aparte baden en een spraypark. Hiermee vind ik het een kleinschalig en overzichtelijk zwembad.


Ben je het water even beu? Dan kunnen de kinderen zich ook buiten het bad vermaken. Zo is er een voetbalveld, pingpongtafel en staan er schommels op het terrein. Het oogde allemaal wel een beetje rommelig, maar dit kan ook komen door werkzaamheden die nog gepland staan.

Voor de lekkere trek kun je bij het restaurant simpele snacks kopen. Er is een klein terras met twee tafels waar je even kan zitten om je frietje of broodje kroket op te eten. Een redelijk standaard menu, maar helemaal prima voor een vlugge hap.

Tip: Als je jouw kindje(s) liever iets gezonds te eten geeft zou ik zelf voor een lekkere picknicktas kiezen en deze meenemen.

Ik en Zino hebben ons bij het Puzzelbad in Terheijden twee uur prima vermaakt!


Meer informatie of de openingstijden? Neem even een kijkje op de website.

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page