top of page

Mama tipt; Recreatiedomein de Mosten

Door: Sanne van den Boer (Mommunity mama)


De eerste week na de zomervakantie zit er al weer op en daar waar wij iedere week een toffe zwemlocatie hebben mogen tippen binnen een half uur rijden van onze woning, stond er nog één hoog boven aan onze to do lijst. Met nog een hoop lekker weer voor de boeg, maar ook genoeg te beleven bij iets mindere temperaturen gingen wij afgelopen zaterdag op ontdekking bij Recreatiedomein de Mosten. Lees verder onder de afbeelding.

Al even van te voren had ik gezellig contact via de mail met één van de werknemers van het domein. Bij de Mosten is er ontzettend veel te doen en omdat wij jullie niet één ding wilden laten zien, maar alles (!), moest er even een programmaatje gemaakt worden. En zo stonden wij om half 12 bepakt en bezakt bij het eerste onderdeel van ons avontuur. Klimpark de Mosten. Zodra je het parkeerterrein op komt rijden (meer dan genoeg ruimte) kun je het parcours al bewonderen. Mijn oudste, met lichte hoogtevrees, riep dan ook direct "Daar ga ik écht niet op!" terwijl zijn jongere broer en zus zo ongeveer de auto uit vlogen. Met een beetje aanmoediging (zoals alleen papa's en mama's dat kunnen) wist ik ze uiteindelijk alle drie in een harnas te hijsen. Nadat ze ook een passende helm op hun hoofd hadden staan volgde er nog een beknopte uitleg door één van de instructeurs op het terrein. In ons geval werd er aangewezen welke route de kinderen mochten beklimmen én waar ze voor de veiligheid op moesten letten. Klinkt zwaar, maar kind kan de was doen (of in dit geval zich bijna onmogelijk bezeren). Tot opluchting van mijn oudste bleken zij de nieuwe "Monkey trail" te mogen doen. In tegenstelling tot de "treetop trail" van 4,5 tot 9 meter hoog zijn de hindernissen hier minder moeilijk én maximaal 2,5 meter hoog.

De Treetop Trail is toegankelijk vanaf 8 jaar én een minimale lengte van 130 cm onder begeleiding van een volwassene (16+) Vanaf 10 jaar en 140 cm lengte mag er zelfstandig geklommen worden

De Monkey Trail is voor kinderen van 5 t/m 10 jaar (geen minimale lengte vereist)

De eerste tien stappen onwennig, maar daarna alsof ze nooit anders hadden gedaan vlogen mijn drie oudste over het parcours. Letterlijk, want met de twee ziplines die ze onderweg tegenkwamen gingen ze vliegensvlug door de lucht. Groot voordeel aan deze route vond ik écht dat je als ouder toch nog enige controle hebt vanaf de grond. Een klein duwtje tegen één van de bungelende obstakels boven mijn hoofd maakte soms dat ze net wat soepeler konden overstappen en wanneer ze even in de knoop kwamen met hun harnas had mijn man dit zo opgelost. Je betaalt als ouder voor anderhalf uur toegang tot het parcours waarbij ze hem dus zo vaak kunnen beklimmen als ze zelf willen. In eerste instantie leek me dit erg lang, maar als het aan de kinderen had gelegen hadden ze er nu nog op gestaan. "Dit is het leukste dat ik ooit heb gedaan!" aldus Dax met zijn hoogtevrees en hakken in het zand mentaliteit.

Pluspunt: Het terrein is volledig omheind en dus konden Fem en Finn (mijn twee jongsten) ook vrij rondlopen. Daarnaast staat er een glijbaan en is er een kleine zandbak waardoor zij zich niet hebben hoeven vervelen in de tijd dat ze moesten wachten.


Vanaf het klimpark loop je binnen een paar minuten naar de ingang van de zwemvijver met diens speeltuin. Binnen ons programma hadden wij het zo bedacht dat we hier even konden afkoelen en zouden gaan lunchen. Dat laatste bleek een uitdaging, want zie vijf kinderen maar eens aan een picknicktafel te kluisteren als er zoveel te spelen valt! In één woord een succes dus. De zwemvijver zelf is in vier zones verdeeld van 40 tot 180 centimeter diep. Deze zijn van elkaar gescheiden door een boeilijn. Doordat deze in een soort kuil ligt (de speeltuin ligt hoger) vond ik het persoonlijk lastig overzicht te houden wat met drie kinderen zonder zwemdiploma toch altijd een beetje spannend is als ouder. Gelukkig bleek de interesse vandaag vooral in de speeltoestellen te liggen. Met diverse onderdelen van zand tot water, van hoog naar laag en van draaien naar wippen en schommelen is er echt voor iedere leeftijd iets te beleven.

Op het domein van de zwemvijver vind je daarnaast een horeca gelegenheid waar je zowel binnen als buiten op het terras kunt eten. Daarnaast is het ook mogelijk jouw bestelling als take away mee te nemen voor op de handdoek of aan één van de picknicktafels. De toiletten zijn schoon en er is voldoende kleedruimte (ook geschikt voor baby's). Jouw opblaasbeest, boot of bal oppompen? Hiervoor betaal je een kleine vergoeding van 50 cent.

Met de lunch nog maar net achter de kiezen en het zand in onze haren (en erger) liepen wij het laatste stukje over het domein naar Goodlife Cablepark. Een sportief onderdeel van de Mosten waar je diverse watersporten kunt beoefenen. In ons geval mochten de oudste twee jongens een poging doen tot kneeboarden waarbij je op een soort kleine surfplank, geknield, door middel van een kabel over het water wordt getrokken. We werden enthousiast ontvangen (het personeel is overigens overal uitermate vriendelijk!) en na een kort introductiefilmpje moesten de mannen in een nieuwe outfit. Wederom een helm, maar met wetsuit dit keer. En daar gingen ze. Na twee mislukte pogingen (het lijkt zo makkelijk tot je het zelf probeert) hadden beide jongens de smaak te pakken en gleden ze over het water alsof ze dit iedere dag deden. Het leukste van alles? Het enorme plezier dat van top tot teen van de kinderen afstraalde! "Dit was de beste dag ooit" mochten ze allemaal concluderen na een heerlijke, maar vermoeiende middag en eerlijk is eerlijk ik ben het daar helemaal mee eens.

Bij Goodlife Cable park kun je maar liefst 10 verschillende watersporten beoefenen zodat zowel beginners als gevorderden kunnen deelnemen. Nadien toe aan een versnapering? Bij de Treehouse Bar is er voor ieder wat wils.

Benieuwd wat recreatiedomein de Mosten allemaal te bieden heeft? Neem een kijkje op de diverse websites:

De zwemvijver is nog geopend t/m 15 september. De speeltuin blijft hierna wel open. De overige locaties zijn ook hierna te bezoeken.

Een kinderfeestje vieren bij de Mosten? Neem dan een kijkje bij Goodlife Adventures voor het aanbod.


Benieuwd naar een volledig overzicht van onze dag? Kijk onderstaand filmpje:




32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page