top of page

Mama tipt; Waterspeelpark Splesj

Door: Sanne van den Boer (Mommunity mama)


Kort voor de zomervakantie kwamen wij binnen de Mommunity op het idee voor alle thuisblijvers, nog vertrekkenden en al thuisgekomenen iedere week een toffe lokale zwemlocatie te tippen en dat bleken er genoeg te zijn! Waterspeelpark Spesj in Hoeven stond hierbij hoog op onze wensenlijst eens te gaan ontdekken en kan als nummer vijf in ons rijtje zeker niet ontbreken binnen dé zwemtips in jouw buurt! Benieuwd hoe dit was? Lees snel verder onder de afbeelding.

Het is de laatste donderdag van onze gezinsvakantie als ik 's ochtends opper om gezellig op pad te gaan. De temperatuur is niet al te warm en door de bewolking hoop ik stiekem dat het dus niet al te druk is bij Splesj (voor ons beter bekend als bosbad Hoeven). Ik ben een klein beetje huiverig, want het is puur uit mijn jeugdherinnering dat ik deze locatie ken en wat ik me daarvan herinner is het aardig groot, redelijk onoverzichtelijk en daarmee toch eigenlijk wel een beetje mijn nachtmerrie voor ons grote gezin. We wagen het er echter op!


Na een schoonheidsslaapje van onze jongste spruit laden we de auto in en gaan op pad. Vanaf onze woning in Rucphen rijden we er nog geen 10 minuten op. Het is even zoeken naar de parking (hij ligt dus aan de overkant van het zwempark), maar na even speuren arriveren we dan toch.

Tip: Voor de parkeerplaats heb je een uitrijkaartje nodig. Je kunt deze zowel voor- als achteraf aanschaffen, want je loopt langs de uitgiftepaal wanneer je naar de entree van het park loopt.


We installeren onszelf naast het peuterbad (Turtle Island) met het idee dat we daar toch het meeste vertoeven. Wanneer ik mijn handdoek uitspreid kijk ik vluchtig om me heen. Splesj is niks bij wat ik me van vroeger kan herinneren. Het waterpark is groot, maar zeker niet onoverzichtelijk. En de mega piratenboot waar ik vooraf nogal schrik voor had (want wat lag hij in een diep bad) is vervangen voor een klein exemplaar in maar 25 centimeter water. Tsja. Blijkbaar komen dingen toch anders over als je zelf een paar koppen kleiner bent. Nog voor ik mezelf goed en wel heb uitgekleed (er zijn prima kleedhokjes, maar ik heb mijn bikini thuis al onder mijn kleding gedaan) staan de kids al in het water. Ik ben helaas net te laat met mijn camera in de hand als zij (en ik eerlijk gezegd ook) verrast worden door een grote emmer water die zich plots over hen heen stort. Zo. Zijn ze in ieder geval nat.

Mijn man besluit bij de jongste twee te blijven terwijl ik met de oudste drie een glijbanentest ga doen. Mijn jongens mogen eigenlijk overal zonder begeleiding van af, maar Fay moet helaas her en der overslaan. Zo blijk je bij de hoogste exemplaren niet alleen minimaal 1.20 meter lang te moeten zijn, maar ook minstens acht jaar én zwemdiploma a+b te moeten hebben. Een kleine domper voor haar, maar als ik zie met welke snelheid mijn mannen van de gevaartes af vliegen niet geheel onbegrijpelijk. Dax en Raf kunnen er daarentegen geen genoeg van krijgen!


In de tussentijd dobbert Fay vrolijk rond in de diverse zwembaden met verschillende dieptes. Met haar zwemvest aan kan ze zich overal prima redden en doordat het inderdaad niet al te druk is kan ik haar goed in de gaten houden. Mocht ze mijn aandacht toch ontsnappen valt me op dat er enorm veel personeel van het zwempark rondloopt die de boel nauwkeurig observeren. Goed geregeld dus!

Na een korte pitstop bij de horeca (ruime keuze!) ontdekken we tot slot met het hele gezin de diverse sprayparken. Meestal vinden alleen mijn kleintjes dit leuk, maar juist de oudste is er niet weg te krijgen. Samen met wat andere jongens stort hij zich op een aantal waterkanonnen waarmee ze elkaar (en noodlottige omstanders) te grazen nemen.


Onze pluspunten:

  • Overzichtelijk (wie had dat gedacht?!)

  • Leuk voor jong én oud

  • Schoon!

  • Entertainment door personeel (toen wij er waren was er een wedstrijdje gaande op de duikplanken inclusief gezellige muziek)

  • Diverse horeca (naast de cafetaria staat ook een automaat met ruime keuze aan tussendoortjes)

Meer informatie of direct tickets bestellen kan via de website van Molecaten (hier).


Kijk onderstaand filmpje voor een sfeerimpressie van onze dag bij Splesj in Hoeven.



59 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page