top of page

Mama tipt; Zomerzwemmen bij de Warande

Door: Marije Cox (hulpmama team Mommunity Oosterhout)


Tijdens één van de eerste mooie warme zaterdagmiddagen in juni ging ik samen met vier kinderen naar zwembad de Warande in Oosterhout. Dit zwembad biedt veel faciliteiten die het perfect maken voor een dagje uit met het gezin en met hun nieuwe arrangement 'zomerzwemmen' én de vernieuwde buitenzwemtuin was dit een groot succes! Benieuwd? Lees snel verder onder de afbeelding.

Bij aankomst werden we vriendelijk ontvangen door het personeel van de Warande en begonnen we onze ontdekkingstocht in het binnenbad. Binnen zijn er verschillende baden. Het 50-meter sportbad is ideaal voor serieuze zwemmers, terwijl het 25-meter bad geschikt is voor recreatief zwemmen. Het doelgroepenbad bleek dan weer super voor jongere kinderen en rustige baantjes. Daarnaast zijn er binnen ook twee duikplanken, op verschillende hoogte, om een mooie sprong in het water te maken!


Na een poosje plonzen wilden we het buitenterrein eens verkennen. Daar vonden we nog meer waterplezier met twee grote baden, een peuterbad en een fantastisch spraypark compleet met speeltoestellen (nieuw sinds 2023 en helemaal in het thema van Wik, de mascotte van de Warande) en verschillende buitenglijbanen. Het diepe bad, met kleine stroomversnelling, bood volop ruimte voor de oudere kinderen om te duiken en te zwemmen, terwijl het ondiepe bad ideaal was voor de jongere kinderen om veilig te spelen.

Er is ook een apart peuterbad met speeltuin, volledig omheind, wat zorgt voor extra veiligheid en rust voor ouders met jongere kinderen.

De grote zonneweide biedt veel schaduw dankzij de hoge bomen, wat ideaal is om te ontspannen en te picknicken.


De kleedkamers, zowel binnen als buiten, vonden we vandaag schoon en goed onderhouden aan. Dit geldt ook voor de toiletten en douches. Kluisjes zijn beschikbaar voor het veilig opbergen van persoonlijke spullen.

Tip: Neem altijd een muntje mee om deze te openen.

Voor een hapje en een drankje konden we terecht in het eetgedeelte. Het aanbod was gevarieerd, van snacks tot frietjes en ijsjes, waardoor er voor iedereen iets lekkers te vinden was. We genoten van een lekker ijsje, wat een fijne afsluiting van de dag was.


Er is voldoende parkeergelegenheid en een fietsenstalling, waardoor het zwembad makkelijk bereikbaar is.

Conclusie? Zwembad de Warande is een leuke plek voor een middag zwemmen en spelen met uitgebreide faciliteiten. Wij zullen hier zeker nog eens komen!


Met een zomerabonnement geniet je onbeperkt van een zomer vol zwemplezier. Van maandag 22 april tot en met zondag 30 augustus kun je iedere dag, ook met slecht weer genieten van alle faciliteiten die de Warande in de zomerperiode aanbiedt. Meer informatie en prijzen: klik hier.



 

47 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page