top of page

Mama tipt; Zwemplas de Kuil

Bijgewerkt op: 9 aug.

Door: Sanne van den Boer (Mommunity mama)


De afgelopen tijd zijn er al heel wat zwembaden op onze pagina voorbij gekomen, maar wist je dat we in Breda (Prinsenbeek wel te verstaan) óók een super toffe zwemplas hebben?! Wij gingen op ontdekking en deden een verrassende conclusie. Benieuwd? Lees snel verder onder de afbeelding.

Het is vrijdagavond als ik een berichtje ontvang van één van onze hulpmama's*. Wegens familie omstandigheden kan ze dit weekend niet op verkenning voor ons bij de Kuil. Jammer, maar alle begrip want daar waar de Mommunity gedraaid wordt door moeders is deze situatie maar al te herkenbaar. Last minute gooi ik een nieuwe oproep in onze online pool met de vraag wie zin heeft in een dag afkoelen op het tofste 'strand' van Breda, maar een ieder is al bezet, op vakantie of zit met baby's en powernaps. Het is niet ideaal met nog twee nachtdiensten voor mijn kiezen, maar ik besluit het uitje in mijn eigen agenda te zetten. Dan maar een dutje op mijn badhanddoek.

Wanneer ik op zondag om 12 uur 's middags na een paar uur slaap noodgedwongen uit bed stap moet ik zeggen dat ik nog niet direct sta te springen om in mijn eentje, Finn is ziek en blijft dus met mijn man thuis, vier overenthousiaste kinderen uit te gaan laten op een voor mij onbekende locatie. Desondanks staan we iets na half twee op de parkeerplaats tegenover de zwemplas. Via een lang pad loop ik achter mijn clubje aan richting de entree waar we enthousiast ontvangen worden. Mijn humeur slaat direct om en ik bedank de dame hartelijk nadat ze ons kort uit heeft gelegd waar we ons mogen installeren.


Het grasveld is enorm, maar zeker niet onoverzichtelijk en doordat het is afgezet kunnen de kinderen het terrein niet zomaar verlaten. Ik vouw mijn strandlaken uit en smeer de kinderen omstebeurt in. Doordat we ons stekkie hebben afgebakend naast het kleine speeltuintje kan ieder zich prima even vermaken terwijl ze op elkaar wachten. Het valt me direct op hoe schoon het vooral is en... dat iedereen naast of in het water heerlijk aan het spelen is met emmers, schepjes, opblaasboten, banden en nog veel meer. Piep. Laat ik dat met mijn slaperige hoofd nu net vergeten zijn.

Fem moet nog even plassen voor ze het water wil ontdekken en dus loop ik met haar richting sanitairgebouw als ik ineens zie dat al dat leuks daarvandaan komt. Een slipper voor een flipper staat er op de deur van het hok. Wat een handig concept! In ruil voor één van je schoenen, slippers of sandalen kun je dus een stuk speelgoed uitkiezen om te lenen. Na een kleine boodschap op de schone toiletten (op het zand na, maar dat is te verwachten bij een strandje) verruilen we dan ook ons schoeisel voor wat speelgoed en storten ons in het water.

En wat is het lekker! Het water is niet heel koud, maar bovenal ideaal qua diepte. Door de diverse boeilijnen kan ik ieder kind afzonderlijk instrueren tot waar ze mogen zwemmen zonder bang te zijn dat er één kopje onder gaat. Zo kan Fem in het voorste gedeelte overal staan (heuphoogte diep voor een 3 jarige op het diepste gedeelte). Mag Fay van mij (zonder zwemdiploma) tot de tweede lijn waar ze als zesjarige op het einde ook nog kan staan en durf ik de twee oudsten (met een volledig abc op zak) achter de laatste lijn te laten zwemmen waar niet gestaan kan worden.

Die verrassende conclusie? Ondanks mijn slaapgebrek ben ik aan dat dutje niet toegekomen. We hebben ons enorm vermaakt bij zwemplas de Kuil en zullen er zeker nog eens terugkomen.

Tip: Neem douchgel/shampoo mee naar de locatie. In het sanitairgebouw zitten douches met warm water om je direct te ontdoen van al het zand. Zo zaten mijn kids aan het einde van de dag, gegeten en wel (prima, kleinschalige horeca), schoon in de auto zodat we thuis direct ALLEMAAL onze oogjes konden sluiten.


Meer informatie over de Kuil vind je hier.

P.S. Deze zwemgelegenheid kan enkel openblijven dankzij de toewijding van een groep enthousiaste vrijwilligers. Zonder hen is de plas gesloten. Ken jij of ben jij iemand die zich ook graag wilt inzetten voor het behoud van deze toffe locatie? Neem dan contact op via bovenstaande link met de Kuil.

*De Mommunity werkt met hulpmama's. Deze vrijwillige moeders gaan regelmatig met hun kindje(s) (en partner) op pad om in opdracht van ons de leukste locaties kosteloos te ontdekken in ruil voor een relevante blog. Daarnaast ondersteunen zij ons tijdens evenementen, tippen ze ons lokale activiteiten en denken mee over leuke content. Lijkt je dit ook wat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page