top of page

Mmmelanie's recept: Eenhoorn ijsjes

Door: Melanie van Wilgenburg (gastblogger Mommunity Etten-Leur)


Het is nog even zomervakantie en met de tropische temperaturen terug in het vooruitzicht delen wij maar al te graag weer een heerlijk recept van mama Melanie. Lees verder onder de afbeelding.

Niet alleen kinderen zullen smullen van deze supermooie, zelfgemaakte ijsjes, maar jijzelf waarschijnlijk ook. Ze zijn lekker, gezond, makkelijk te maken en ook nog eens prachtig om te zien!

De mooie kleuren komen echter niet van chemische kleurstoffen, maar gewoon uit de natuur.

Voor de mooie roze kleur kun je namelijk frambozen gebruiken en die felblauwe kleur komt simpelweg van blauwe spirulina. Dit smaakloze poeder van zoutwateralg geeft niet alleen een prachtige kleur, maar zit ook nog eens boordevol eiwitten en mineralen. Win-win dus!


Benodigdheden (alles is verkrijgbaar bij iedere lokale supermarkt):

  • IJsvormpjes

Blauwe lagen:

  • 1 overrijpe (bevroren) banaan

  • 2 flinke handen diepvries mango blokjes

  • Klein scheutje (kokos)water en eventueel een eetlepel ahorn siroop

  • 2 theelepels blauwe spirulina.

Roze lagen:

  • 1 overrijpe (bevroren) banaan

  • 1 flinke hand diepvries aardbeien

  • 1 flinke hand diepvries frambozen

  • klein scheutje (kokos)water en eventueel een eetlepel ahorn siroop

De blauwe spirulina is online verkrijgbaar. Je kunt eventueel in plaats ervan

ook (diepvries) blauwe bessen gebruiken. Dan is het resultaat paarser, maar net zo smakelijk!


Aan de slag:

  • Blend alle ingrediënten (per laag, dus alles voor de blauwe laag bij elkaar en als deze klaar is pas alles voor de roze laag bij elkaar) in een sterke blender of keukenmachine tot een dikke gladde massa.

  • Schenk om en om de laagjes roze en blauw in de ijsvormpjes.

  • Zet de gevulde ijsvormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.


Smakelijk!


23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page