Door: Melanie van Wilgenburg (Mommunity Etten-Leur)
Ik heb er zelf superfijne herinneringen aan, als kind iedere middag een kopje thee
drinken met een koekje of snoepje erbij. Even kletsen met mijn moeder of mijn oma. En al kan dit niet elke dag, vind ik het nu ook heel leuk om hier tijd voor te
maken als mijn kinderen thuis zijn.
Echter vond ik wel dat het snack moment misschien (soms) wel wat gezonder
kon. Ik hou enorm van eten en van de gezelligheid er omheen, maar eet dan
het liefst iets wat niet alleen super lekker is, maar ook voedzaam. Én het liefst dan ook nog een beetje snel en makkelijk natuurlijk.
Van dit recept wordt bij ons iedereen blij, inclusief ikzelf. Samen maken we gezonde(re) Rocky Road!
Benodigdheden (alles is verkrijgbaar bij iedere lokale supermarkt):
Grote reep extra pure chocolade 70% (of 2 kleine repen)
2 flinke handen ongebrande ongezouten pinda’s
2 flinke handen rozijnen
4 flinke handen gepofte quinoa
Aan de slag:
Zet een bakplaat of een grote snijplank klaar met een stuk bakpapier erop. Check van tevoren even of deze in je koelkast past.
Breek de chocolade in stukjes en laat deze al roerend op een middelmatig vuurtje smelten in een pannetje. Haal het pannetje van het vuur zodra alles gesmolten is.
Gooi de overige ingrediënten erbij en roer zodat alles bedekt is met chocolade.
Stort het mengsel uit op de plaat en maak een beetje ‘plat’ met een spatel.
Zet de bakplaat in de koelkast. Na ongeveer een uur is de chocolade weer helemaal hard geworden.
Nu kun je de Rocky Road in stukken breken. Vergeet niet eerlijk te verdelen onder de hoeveelheid kinderen om de nodige drama te voorkomen!
Smakelijk!
P.S. Je kunt trouwens eindeloos variëren met de ingrediënten. Verschillende soorten noten, gedroogd fruit óf diepvries fruit, zoals frambozen en
blauwe bessen kunnen ook heerlijk smaken. En probeer bijvoorbeeld ook eens gepofte spelt, boekweit of durum tarwe.
Comentários